Unieke ligging aan de Oosterschelde

Wat de Stelhoeve vooral uniek maakt, is de directe ligging aan de Oosterschelde. De Oosterschelde is het grootste nationaal park van Nederland en is geliefd bij duikers vanwege de unieke onderwater flora en fauna. In en rond de Oosterschelde komen vele plant- en diersoorten voor. De watertemperatuur, het zoutgehalte en de voedselaanvoer zijn zo optimaal dat er veel soorten vogels, vissen en waterplanten huisvesten. De vele soorten dieren komen in grote aantallen voor in het Oosterscheldegebied. Vroeg in het seizoen begint het al: snotolfen, pijlinktvissen en sepia's met allen hun eierafzettingen. Ook zijn kreeften te vinden in alle maten.

Onderwaterleven

In de Oosterschelde leven ongeveer 66 vissoorten. Van een aantal vissen worden de jongen in de Oosterschelde geboren: geep, harnasmannetje, anjovis, zeenaalden, puitaal en zeedonderpad. Er leven 42 soorten roodwieren, 34 soorten bruinwieren, 30 soorten blauwwieren en 38 soorten groenwieren. Verder vindt u in de Oosterschelde zeeannemomen, sponzen, manteldieren en brokkelsterren. Andere bijzondere soorten zijn slakken, borstelwormen, zeepokken, zeesterren, kwallen, krabben en garnalen. Inktvissen komen speciaal van de Engelse zuidkust naar de Oosterschelde om te paren.

Diverse mogelijkheden

Uiteraard kunt u vanuit hotspot de Stelhoeve gaan duiken, ook is het mogelijk om mee te gaan met een boot en vanaf daar te duiken. Er zijn verschillende bedrijven die drift- en wrakduiken organiseren.

De Oosterschelde - De Stelhoeve
De Oosterschelde - De Stelhoeve
de
In de omgeving: 5km

Meer Duiken

De duikschuur

Vol trots stellen wij u de Duikschuur voor. U kunt als duiker gebruik maken van dit unieke concept in Zeeland. In de ruimte bevinden zich naast toiletten en douches, bassins waarin u uw pakken en apparatuur kunt spoelen. Verder zijn er lockers, waarin u uw pak kunt ophangen en uw spullen kunt achterlaten. Voor de schuur staan picknicktafels waar u lekker aan kunt zitten. De schuur ligt dichtbij de dijk en is dus snel te bereiken na het duiken. Geeft u bij uw boeking aan dat u van deze accommodatie gebruik wilt maken, dan zorgen wij dat er een sleutel voor u klaar ligt.
De duikschuur
De duikschuur