Nationaal Park Oosterschelde is het grootste Nationaal Park van Nederland (www.np-oosterschelde.nl). Het park heeft een oppervlakte van 37.000 hectare. Dit zijn circa 54.000 voetbalvelden. Alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur zijn in dit park te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdennatuur, beekdalen, vennen en nog veel meer. Daarnaast vind je hier ook bijna alle natuurgerichte activiteiten die door het hele jaar te doen zijn, zoals varen en wandelen. Het aanbod op het Nationaal Park Oosterschelde varieert van excursies, evenementen, rondleidingen, workshops tot ontdekkings- en belevingstochten. 

In de omgeving: 7km

Meer Recreatie

Boven water

Rond de Oosterschelde liggen kreken, bospartijen, akkerlanden en boomgaarden. Het is rondom de Stelhoeve prachtig fietsen en wandelen langs het water en tussen de boomgaarden. Bij de parkreceptie zijn uitgebreide wandel- en fietsroutes te verkrijgen. Ook kunt u vanaf de Stelhoeve fietsen met het knooppuntensysteem. Oosterscheldepark de Stelhoeve ligt op 50 meter van de Oosterschelde.

Wemeldinge

anaf de Stelhoeve bent u in een paar minuten wandelen of fietsen in Wemeldinge. Dit kan bijvoorbeeld door het Wemeldingse bos of langs het water en de jachthaven. Wemeldinge kent een mooi beschermd dorpsgezicht, de Dorpstraat. Met zijn lange rij leilinden zeker uw aandacht waard!

Strandjes

Op nog geen 1000 meter afstand van de Stelhoeve zijn leuke strandjes te vinden waar u heerlijk met uw kinderen kunt ontspannen. Bij het familiestrand treft u ook Club Casco (www.clubcasco.nl) waar u ook kunt ontspannen met een drankje. Bij dit gezellige eetcafe kunt u ook genieten van een lunch of een diner. Naast Club Casco is een snackbar.

Zeilen

Wemeldinge heeft een grote jachthaven met 485 plaatsen (www.vdrest.nl). Deze haven is recent uitgebreid met 45 luxe ligplaatsen. Rondom deze haven vindt u gezellige terrasjes, restaurant (www.bomdia.nl), eetcafe (www.puurjuno.nl) en een watersportwinkel. Leuk om even langs te lopen, het is op nog geen 5 minuten van de Stelhoeve.

Goese Golf

Binnen 5 autominuten vanaf de Stelhoeve vindt u golfcomplex de Goese Golf. Deze 18-holes wedstrijdbaan is in 1995 gerealiseerd ten tijde van de aanleg van het Goese Meer. De Goese Golf beschikt over uitgebreide oefenfaciliteiten en een professionele en actieve golfschool.

En onderwater

Een van de redenen om te boeken bij de Stelhoeve is voor veel bezoekers de schitterende omgeving waarin het park zich bevindt. De Oosterschelde is het grootste nationaal park van Nederland. Het is daarbij geliefd bij duikers vanwege de unieke onderwater flora en fauna (www.onderwatersport.org). Ieder jaar worden er tijdens rondvaarten (www.marstrand.nl) of vanaf de dijk zeehonden en bruinvissen waargenomen.

Winkelstad Goes

Binnen 15 autominuten van de Stelhoeve ligt Goes. Deze bruisende stad is het hart van Zeeland en combineert stads wonen met veel activiteiten in een landelijke omgeving. Dus of je er nu van houdt om een leuke activiteit of een leuk evenement te bezoeken of liever even lekker tot rust komt, Goes biedt je de beleving die jij wilt.

Zeeuwse Cottages

Onze vakantiehuisjes zijn uitgevoerd in Zeeuwse stijl. Dit herkent u aan de zwarte potdekseldelen, witte kozijnen en rode daken. De huisjes zijn sfeervol ingericht en hebben alle basisvoorzieningen voor een prettige vakantie of weekendje weg voor het gezin. Op het hele park, dus ook in de huisjes, beschikt u over gratis wifi.