Unieke ligging aan de Oosterschelde

Wat de Stelhoeve vooral uniek maakt, is de directe ligging aan de Oosterschelde. De Oosterschelde is het grootste nationaal park van Nederland en is geliefd bij duikers vanwege de unieke onderwater flora en fauna. In en rond de Oosterschelde komen vele plant- en diersoorten voor. De watertemperatuur, het zoutgehalte en de voedselaanvoer zijn zo optimaal dat er veel soorten vogels, vissen en waterplanten huisvesten. De vele soorten dieren komen in grote aantallen voor in het Oosterscheldegebied. Vroeg in het seizoen begint het al: snotolfen, pijlinktvissen en sepia's met allen hun eierafzettingen. Ook zijn kreeften te vinden in alle maten.

Onderwaterleven

In de Oosterschelde leven ongeveer 66 vissoorten. Van een aantal vissen worden de jongen in de Oosterschelde geboren: geep, harnasmannetje, anjovis, zeenaalden, puitaal en zeedonderpad. Er leven 42 soorten roodwieren, 34 soorten bruinwieren, 30 soorten blauwwieren en 38 soorten groenwieren. Verder vindt u in de Oosterschelde zeeannemonen, sponzen, manteldieren en brokkelsterren. Andere bijzondere soorten zijn slakken, borstelwormen, zeepokken, zeesterren, kwallen, krabben en garnalen. Inktvissen komen speciaal van de Engelse zuidkust naar de Oosterschelde om te paren.

Diverse mogelijkheden

Uiteraard kunt u vanuit hotspot de Stelhoeve gaan duiken, ook is het mogelijk om mee te gaan met een boot en vanaf daar te duiken. Er zijn verschillende bedrijven die drift- en wrakduiken organiseren.

De Oosterschelde - De Stelhoeve
De Oosterschelde - De Stelhoeve
de