Oosterscheldepark de Stelhoeve
Duiken

Duikweekend in Zeeland

Ontdek de onderwaterwereld van de Oosterschelde

Zeeland is dankzij meer dan honderd duikplaatsen en een bijzondere onderwaterwereld één van de meest populaire duikgebieden in West-Europa. Zoekt u een vakantiehuisje waar u tijdens uw duikweekend in Zeeland kunt verblijven? Neem dan een kijkje bij De Stelhoeve. Op ons kleinschalige en rustig gelegen recreatiepark staan 18 Zeeuwse vakantiehuisjes voor 2, 4 of 5 personen. Het park ligt aan de Oosterschelde. In de directe omgeving van het park vindt u vele mooie duikplaatsen. Duikplaats ‘Galjoen zonder Poen’ ligt op 850 meter van het park en is dus binnen enkele minuten te bereiken. Kortom: het is de ideale locatie voor een duikvakantie in eigen land.

 • Park ligt bij een duikspot
 • Diverse duikfaciliteiten zoals de Duikschuur
 • Vakantiepark aan de Oosterschelde

Swipe opzij voor meer foto's

Ontdek de mogelijkheden om te duiken in Zeeland

In Zeeland vindt u onder het wateroppervlak een gevarieerde flora en fauna en grote scheepswrakken. U vindt hier de beste duikspots in Nederland. Daardoor is dit de ideale provincie voor een duikvakantie in Nederland. In het Grevelingenmeer is het schip ‘Le Serpent’ afgezonken voor sportduikers, deze ligt nu op 23 meter diepte. Het ‘Galjoen zonder Poen’ ligt op loopafstand van het park, het wrak zelf ligt op 5 minuten zwemmen van de kust. In het voorjaar kunt u in de wateren van de Oosterschelde ook vele parende sepia, een van kleur veranderende inktvis, bewonderen. Vele duikers kijken ieder jaar weer uit naar dit spectaculaire fenomeen. Even genoeg van het duiken? Bezoek het leuke vissersdorpje Yerseke.

Bekijk onze authentieke Zeeuwse vakantiehuizen:

Vanaf
€ 380
€ 355
3 nachten
2 personen

4-persoons Premium Zeeuwse Cottage

Nederland, Zeeland, Wemeldinge
43Nee
Vanaf
€ 384
€ 358
3 nachten
2 personen

5-persoons Zeeuwse Cottage

Nederland, Zeeland, Wemeldinge
53Nee
Vanaf
€ 365
3 nachten
2 personen

2-persoons Zeeuwse Cottage

Nederland, Zeeland, Wemeldinge
21Nee

Maak gebruik van diverse duikvoorzieningen

Vol trots stellen wij u de Duikschuur voor. U kunt als duiker gebruik maken van dit unieke concept in Zeeland. In de ruimte bevinden zich naast toiletten en douches, bassins waarin u uw pakken en apparatuur kunt spoelen. Verder zijn er lockers, waarin u uw pak kunt ophangen en uw spullen kunt achterlaten. De Duikschuur bevindt zich vooraan het park, direct naast de dijk. Ook is er een trap waarmee u direct de dijk op kunt. Vervolgens is er aan de andere kant ook een trap en zonneplateau gerealiseerd. Zo komt u op een eenvoudige wijze snel bij de duikstek van de Stelhoeve direct aan de Oosterschelde. Verder bevindt zich op 50 meter een vulstation voor persluchtflessen en is er in het dorp een duikshop, waar u terecht kunt voor al het nodige materiaal. Geeft u bij uw boeking aan dat u van deze accommodatie gebruik wilt maken? Dan zorgen wij dat er een sleutel voor u klaar ligt!

  Duikschuur met douches
  Trap en zonneplateau
  Duikshop dichtbij

Hier vindt u Oosterscheldepark Stelhoeve:

Overnachten in typisch Zeeuwse huisjes

U kunt de prachtige onderwaterwereld van Zeeland ontdekken tijdens een duikvakantie bij De Stelhoeve. Op ons kleinschalige park kunt u overnachten in typische Zeeuwse huisjes voor maximaal 5 personen. Liever met een grotere groep duiken? Bekijk dan eens onze groepsaccommodatie voor 48 personen. Het park bevindt zich aan de rand van het sfeervolle dorpje Wemeldinge. Met De Stelhoeve als uitvalsbasis ervaart u niet alleen de schoonheid van de onderwaterwereld, maar ook het charmante karakter van Zeeland op het vasteland. Bij ons beleeft u een duikvakantie die ontspanning, avontuur en gezelligheid perfect combineert.

Oosterscheldepark de Stelhoeve:

 • Zeeuwse huisjes voor max. 5 personen
 • Boerderij voor max. 48 personen
 • Op een kleinschalig vakantiepark
 • Aan de Oosterschelde
 • Huisdiervrij vakantiepark

Dit vroegen eerdere duikliefhebbers ons:

✦ Welke zeedieren zwemmen er in de Oosterschelde?

Onder de wateroppervlakte van de Oosterschelde bevindt zich een enorme diversiteit aan dieren en waterflora. Ontdek sepia's, zeepaardjes, anemonen, zeehonden, bruinvissen en of zelfs haaien. Ook kunt u hier de enige koraalsoort van Nederland vinden. 

✦ Kan ik duiken in de Oosterschelde als beginner?

Voor beginners zijn er een aantal duikwateren waar de omstandigheden goed zijn, maar de meeste plekken waar u kunt duiken in Oosterschelde zijn enkel geschikt voor de meer ervaren duikers.  

✦ Wat is de Duikschuur?

De Duikschuur is een uniek concept bij De Stelhoeve in Zeeland, met faciliteiten zoals toiletten, douches, spoelbakken en lockers voor duikers. Gelegen aan de dijk, biedt het directe toegang tot de Oosterschelde.